×
Zoeken in Lezen123

Icon Eyewear leesbrillen

De leesbrillen van Icon Eyewear

Icon Eyewear ontwerpt, produceerd en verkoopt leesbrillen voor de Europese markt, niets anders, zij ademen lezers. Geen wonder dat de collecties aanzienlijk beter zijn gebleken dan de concurrentie, zo blijkt uit winkelgegevens keer op keer. Leesbrillen zijn een noodzaak, maar ze hebben het ‘ik moet’ omgezet in ‘ik wil’. Ruim 50% van de bevolking is ouder dan 40 jaar, en dus een groot deel leesbril behoevend. Icon Eyewear helpt deze groep graag aan een perfecte leesbril. Ben jij al getransformeerd van ‘must have’ naar ‘want to have’?

Het begin van Icon Eyewear

In 2009 zijn zij hun passie gaan najagen door zeer modieuze leesbrillen te ontwerpen tegen een aantrekkelijke prijs, waarbij ze vooral het impulssegment aanboren. Veerscharnier, kerndraad, TR90-acetaat en Ultem, een spectrum van hoogwaardige materialen die in verschillende delen van onze collecties worden gebruikt. Dit alles met een commercieel oog, gericht op wat consumenten willen, afgezien van de behoefte.

BlueShields by Icon Eyewear

Icon Eyewear is de exclusieve distributeur van BlueShields™ brillen die het schadelijke blauwe licht blokkeren dat wordt uitgestraald bij het gebruik van tablets, telefoons en LED-schermen. Lees meer over BlueShields op deze pagina.

Een Europese speler

Icon Eyewear is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op de Europese leesbrillen markt, met meer dan 250 lezers in maximaal 9 dioptrieën in onze collectie. De leesbrillen zijn direct leverbaar en worden verzonden vanuit het magazijn in Hilversum. Het kantoor is echter gevestigd in Bergen op Zoom. De leesbrillen zijn zowel online als instore verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij drogisterijen en de betere boekhandels. Nationaal en internationaal!

Transformatie voor het millieu

Zorg dragen voor het milieu staat bij Icon Eyewear hoog in het prioriteitenlijstje. Ja, we moeten onze leesbril inpakken en beschermen om krassen te voorkomen. Ja, we gebruiken plastic, maar biologisch afbreekbaar. In Duitsland zijn wij geregistreerd bij de Grune Punkte ter vergoeding van onze verpakkingen. Als u ideeën heeft om dit verder te verminderen, laat het ons dan weten.

Vanaf 2022 worden alle leesbrillen gemaakt van gerecycled post consumer plastic. Dit doen we onder een nieuwe naam: Noci Eyewear (Icon omgedraaid). Meer informatie over deze transitie vind u op deze pagina