×
Zoeken in Lezen123

Leesbril sterkte 5

Een leesbril in sterkte +5.00 nodig?

Zoek niet langer, u bent bij lezen123.nl aan het juiste (web)adres! Een leesbril met sterkte 5 is de hoogst verkrijgbare diopter leesbril op lezen123.nl. Deze sterkte wordt vaak gebruikt door mensen op leeftijd en of mensen die erg slechtziend zijn. Met sterkte +5 is lezen zonder bril echt niet meer mogelijk. Kleine lettertjes maar ook grote letters zijn vervaagt. De leeftijd waarop mensen een leesbril sterkte 5 nodig hebben is ongeveer vanaf 80 jaar.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een leesbril +5?

Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten wanneer je overweegt een leesbril met een sterkte van +5.0 te kopen;

Oogmeting

Hoewel sterkte +5.00 een hoge sterkte is voor de gevorderde leesbril dragers, is het nog steeds belangrijk om een oogmeting te laten doen door een optometrist of oogarts. Dit zal helpen om je exacte leesbril sterkte te bepalen en eventuele andere oogproblemen uit te sluiten. Het kan namelijk zijn dat beide ogen niet dezelfde afwijking hebben. Dan is een standaard leesbril vaak niet aan te raden. Uw ogen kunnen in de loop der tijd ook veranderen, zeker op oudere leeftijd komen er ook vaak ongemakken bij.

Stijl en comfort

Naast de sterkte is het ook belangrijk om rekening te houden met de stijl en het comfort van de leesbril. Kies een montuur dat je leuk vindt en dat goed bij je gezicht past qua vorm en kleur. Comfortabele (verende) pootjes en wel of geen neuspads zijn ook belangrijk, vooral als je van plan bent de bril langdurig te dragen. Test wat jij fijn vind om te gebruiken.

Waarvoor ga je hem gebruiken?

Als je naast lezen nog andere activiteiten hebt waarvoor je de bril wilt gebruiken, zoals computerwerk of handwerken, kan het handig zijn om multifocale leesbrillen te overwegen. Deze brillen hebben verschillende sterktes in hetzelfde glas, zodat je zowel dichtbij als veraf kunt zien zonder van bril te hoeven wisselen. Ook bestaan er leesbrillen met blauw licht filter. in het glas, die je ogen beschermen en meer rust geven bij het lezen op beeldschermen.

Onderhoud en bescherming

Zorg ervoor dat je je leesbril goed onderhoudt en beschermt. Reinig de lenzen regelmatig om vlekken en vuil te verwijderen, en bewaar de bril in een beschermhoes wanneer je hem niet gebruikt om krassen te voorkomen. Hier vind je diverse leesbril accessoires.

Het is altijd een goed idee om advies in te winnen bij een professioneel opticien, ook als je ogen al op leeftijd zijn en je al vaker leesbrillen hebt gekocht. Een leesbril met hoge sterkte is niet voor iedereen geschikt, maar kan zeker een uitkomst zijn om de belangrijke dagelijkse dingen weer te kunnen lezen.