×
Zoeken in Lezen123

Retro leesbrillen

De leukste retro leesbrillen op lezen123.nl

Op zoek naar een leesbril met retro look? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Hier vind je namelijk alle leesbrillen met een lekkere 60’s vibe. Retro-stijl is vaak gebaseerd op producten en ontwerpen uit de jaren 1950, 1960, 1970 en 1980. Creëer je eigen stijl en vind de leukste leesbrillen bij lezen123 die bij je stijl passen.

Waar vind je retro leesbrillen?

Bij lezen123.nl vind je een ruime keuze aan retro leesbrillen. Wij hebben een breed scala aan stijlen en kleuren, zodat je altijd een bril vindt die bij jou past.

Retro-stijl is gebaseerd op producten en ontwerpen uit het verleden, maar is niet noodzakelijkerwijs oud. Retro-producten kunnen nieuw zijn, maar zijn geïnspireerd op producten uit een bepaalde periode.

Wat zijn de kenmerken van retro leesbrillen?

  • Klassieke vormen: Retro leesbrillen hebben vaak klassieke vormen, zoals ronde, ovale of vierkante monturen. Ook kunnen het lekkere grote monturen zijn, of juist heel klein.
  • Retro kleuren: Retro leesbrillen zijn vaak verkrijgbaar in klassieke kleuren, zoals zwart, wit, rood, blauw en geel.
  • Retro details: Retro leesbrillen kunnen ook retro details hebben, zoals een brede neusbrug, een dikke montuur rand of een verhoogde brilrand.

De retro trend per jaartal

  • De jaren 1950: In de jaren 1950 waren ronde en ovale monturen populair. Deze brillen waren vaak gemaakt van metaal en hadden een brede neusbrug. In deze periode was bij de dames het vlindermontuur en de cat-eye bril ook erg populair.
  • De jaren 1960: In de jaren 1960 waren vierkante en hoekige monturen populair. Deze brillen waren vaak gemaakt van kunststof en hadden een dikke montuurrand. De grote monturen waren toen ook erg hip, denk aan de hippie monturen.
  • De jaren 1970: In de jaren 1970 waren kleurrijke en uitbundige monturen populair. Deze brillen waren vaak gemaakt van kunststof en hadden retro details, zoals de Clubmaster met een verhoogde brilrand.
  • De jaren 1980: In de jaren 1980 waren grote en opvallende monturen populair. Deze brillen waren vaak gemaakt van kunststof en hadden retro details, zoals een brede neusbrug en een dikke montuurrand.

Welke leesbril wordt het?

Wij hebben voor iedere neus een passende leesbril. Vind je het moeilijk om te kiezen? Lees dan onze pagina: Welk montuur past bij mij? Retro leesbrillen zijn een populaire keuze voor mensen die een eigen unieke look willen creëren en waarbij de leesbril graag gezien mag worden.

Terug naar de homepage