×
Zoeken in Lezen123

Leesbril hoge sterkte

Een leesbril met hoge sterkte

Standaard leesbrillen hebben vaak een diopter tussen de +1.00 en +3.00 deze zijn leverbaar bij diverse drogisterijen, boekhandels, opticiens, en natuurlijk ook online. Maar wist u dat er ook standaard leesbrillen verkrijgbaar zijn met een hoge sterkte tot en met +5.00? Op deze pagina vertellen wij u meer over deze groeiende categorie; leesbril met hoge sterkte!

Leesbrillen met een sterkte hoger dan +3.00 worden vaak gebruikt door mensen die last hebben van presbyopie, een veelvoorkomende oogconditie die optreedt naarmate mensen ouder worden. Presbyopie resulteert in een verminderd vermogen van het oog om scherp te stellen op nabije objecten, zoals bij het lezen.

Wanneer is een standaard leesbril geschikt?

Een standaard leesbril kan voor u een optie zijn wanneer beide ogen een gelijkwaardige compensatie in sterkte nodig hebben, en de PD afstand van beide ogen geschikt is voor een standaard leesbril. Een leesbril heeft in beide glazen dezelfde sterkte, en een PD afstand rond de 62mm. Dit is de gemiddelde afstand voor een volwassen europeaan. Het is belangrijk om te begrijpen dat de juiste sterkte van een leesbril individueel kan variëren en dat het het beste is om een oogarts te raadplegen voor een nauwkeurige oogmeting en het bepalen van de juiste sterkte voor jouw specifieke behoeften.

Pupillary distance
Vertaald uit het Engels-Pupilafstand, beter bekend als interpupillaire afstand, is de afstand in millimeters tussen de middelpunten van elke pupil. Wikipedia (Engels)

Diverse monturen met hoge sterktes leverbaar

Bij lezen123.nl hebben we een ruim aanbod leesbrillen met een hoge sterkte. van +3.50 tot en met +5.00 en alle tussenliggende sterktes met +0.50 verschil. Je zult je verbazen over de keuze, zelfs de moderne en hippe monturen zijn leverbaar in hoge sterktes, en dat zonder meerprijs!

Naast lezen, kan een leesbril met hoge sterkte ook gebruik worden voor priegel werk, zoals bijvoorbeeld miniatuurbouw, breien, naaien, haken en vissen. Een leesbril kan ook helpen om beter zicht dichtbij te vergaren wanneer het schemerig wordt of donkerder is zoals in de wintermaanden.