×
Zoeken in Lezen123

Verend scharnier

Wat is een verend scharnier?

Een verend scharnier, ook wel bekend als een veerscharnier of flexscharnier en in de volksmond ookwel een leesbril met verende pootjes genoemd is een scharnier tussen het frame en de poot met een rekbare veer die ervoor zorgt dat een brillenpoot naar “buiten” kan bewegen. Op een leesbril heeft verschillende voordelen:

Comfortabel

Flex scharnieren zorgt voor een comfortabele pasvorm: Het verende scharnier zorgt ervoor dat de pootjes van de leesbril zich aanpassen aan de vorm van het hoofd. Hierdoor krijg je een comfortabele en stevige pasvorm, zonder dat de bril te strak zit. Het verende mechanisme helpt ook om drukpunten op je slapen te verminderen, wat het draagcomfort verhoogt. De leesbril is ook geschikt voor meerdere gezichtsvormen, doordat de poten geschikt zijn voor verschillende hoofdmaten.

Duurzaam

Het verende scharnier maakt de bril flexibel en veerkrachtig, wat de levensduur van de bril kan verlengen. Dit betekent dat de pootjes van de bril kunnen buigen zonder te breken. Hierdoor is de bril beter bestand tegen dagelijks gebruik, zoals het op- en afzetten, zonder dat het scharnier beschadigd raakt. Een duurzame keus dus!

Veiligheid

Het verende scharnier kan ook een beschermend element hebben. Als je de bril per ongeluk laat vallen of erop gaat zitten, kan het verende scharnier de impact absorberen en helpen voorkomen dat de bril direct beschadigd raakt. Dit kan de levensduur van de bril verlengen en eventuele reparatiekosten verminderen.

Welke leesbrillen zijn voorzien van een verend scharnier?

In de productspecificatie proberen we zo duidelijk mogelijk te vermelden of het montuur waar u naar kijkt, voorzien is van een verend scharnier of een standaard scharnier. Mocht het niet duidelijk zijn, schroom niet onze klantenservice om hulp te vragen! Enkele bestsellers met een verend scharnier zijn:

Samenvatting

Het verende scharnier is dus een functie die het comfort, de levensduur, de aanpassingsmogelijkheden en de veiligheid van een leesbril kan verbeteren. Het kan de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren en de bril geschikt maken voor een bredere groep mensen.

Sluiten ×

Ontvang 10% korting

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen een unieke code. Met deze code ontvang je 10% korting op je eerstvolgende bestelling.

Geen wekelijkse spam mail met reclame. Je ontvangt maximaal 6x per jaar onze nieuwsbrief.

modal-image