×
Zoeken in Lezen123

Blueberry brillen

Blueberry leesbril met blauw licht filter L

Blauw licht filter (lees)brillen, ontworpen in Frankrijk.

De merknaam

De Blueberry (Engels voor blauwe bes), is een blauwpaars besje, zacht en zoet van smaak en bevat van nature antioxidanten. Deze vrucht is een topper voor de ogen. Hij staat bekend om zijn gunstige werking op het gezichtsvermogen en helpt bij oogklachten.

Achter deze vitaminerijke bril gaat de blik schuil van Benoit Sourdon, die opmerkt dat zijn 3 kinderen en hijzelf steeds meer tijd doorbrengen voor een beeldscherm en daarmee in toenemende mate zijn blootgesteld aan blauw licht.

Net als zoveel mensen die geen brildrager zijn, veroorzaakt dat blauwe licht bij hem symptomen als tranende ogen, hoofdpijn en dubbelzien.

Hoe het begon

Het merk Blueberry© is in 2015 onststaan, een oplossing om je te beschermen tegen blauw licht met kleurige en trendy design monturen voor een schappelijke prijs.

Afgelopen met droge, rode, tranende ogen, hoofdpijn en slaapstoornissen.

Een ware marktprimeur en het merk kent een groot succes. Het merk wordt online verkocht, maar ook via opticiens in Frankrijk en Europa (België, Nederland, Groot Brittannië, Spanje…). De bakermat van deze start-up bevind zich in Normandië.

Opties

Blueberry bied een breed scala aan beeldschermbrillen, zo zijn er monturen met leessterkte, zonder leessterkte maar ook met een multifocale computerlens. Ook is sinds 2017 hun collectie uitgebreid met nachtzicht brillen en zonnebrillen!