×
Zoeken in Lezen123

Jibz Computerbril 215

19,95
Jibz Computerbril 215
Jibz Computerbril 215

Jibz Computerbril 215

19,95

Jibz, een all time classic in wording. Deze leesbril is zowel modern als stijlvol. Als je op de volgende verjaardag complimenten krijgt dat je er zo goed uitziet, dan weet jij waardoor het komt. De Spring Hinge (verende pootjes) nemen het comfort voor hun rekening. Deze uitvoering heeft een multifocale computerlens met de BlueShields filter

Omschrijving

Jibz, een all time classic in wording. Deze leesbril is zowel modern als stijlvol. Als je op de volgende verjaardag complimenten krijgt dat je er zo goed uitziet, dan weet jij waardoor het komt. De Spring Hinge (verende pootjes) nemen het comfort voor hun rekening. Deze uitvoering heeft een multifocale computerlens met de BlueShields filter

Kenmerken

Dames/Heren: Unisex
Sterkte: +1,00 / +1,50 / +2,00 / +2,50 / +3,00
Vorm: Basic met 2 metalen puntjes op de hoek
Stijl: Trendy
Materiaal: Kunststof met polycarbonaat lens en Spring Hinge
Kleur: Rubberized Black
Merk: Icon Eyewear GreenLine.

Polycarbonaat computerlens, inclusief microfiber opbergzakje

Geproduceerd volgens Europese Norm BS:EN14139:2010

Medium  Breedte Montuur; 138mm x Lens Hoogte 41mm x lengte 145mm

 

Icon Eyewear heeft nu BlueShields brillen. Dit zijn brillen met blauw licht filter. Deze zijn zowel met als zonder sterkte verkrijgbaar.  U kunt zelf beoordelen of deze brillen geschikt zijn voor u. Dit hangt af van veel factoren, zoals: de duur van uw scherm gebruik, de afstand tot het scherm, de hoeveelheid licht om u heen bij het schermgebruik en vanzelfsprekend of u het scherm goed kunt lezen.

COMPUTERLENS

De Computer Lens geeft u optimaal zicht wanneer u meer dan 2 uur per dag achter de computer, tablet of e-reader zit. Het glas is speciaal gemaakt om dichtbij (bijv. tot het toetsenbord) en midden-ver (tot het beeldscherm) comfortabel te kunnen kijken. Hiermee wordt vermoeidheid en overbelasting van de ogen, denk aan tranende ogen, voorkomen.

Met een computerlens ziet u niet alleen scherper maar neemt u tevens een betere werkhouding aan achter de computer. Een goede werkhouding voorkomt klachten zoals hoofd-, schouder- en nekpijn.

 Icon Computerbrillen zijn voorzien van;

– Een progressieve lens met een Blueshields coating die schadelijk blauw licht van het LCD-scherm filtert

– Multifocaal; voor verder af, PC scherm en Lezen (progressieve lens)

– 100% UV bescherming

Blootstelling aan blauw licht van LCD schermen veroorzaakt:

 • Vermoeidheid
 • Tranende ogen
 • Hoofdpijn
 • Droge ogen

En op de lange termijn:

 • Wazig zicht
 • Slaapstoornis
 • Vorming van staar
 • Prikkelbaarheid

BlueShields, zijn (lees)brillen met een blauw licht filter die schadelijk blauw licht filtert voor uw ogen.

Brillen met een blauw licht filter zijn:

 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Kraswerend
 • Vuilafstotend
 • 100% UV bescherming en 30% blauw licht filter.

Wat is Digitale Oogvermoeidheid ? Gemiddeld gebruikt 9 op de 10 mensen (88%) ruim 2 uur per dag een LCD scherm, waarbij zelfs 1 op de 10 driekwart van de (wakkere) tijd naar een scherm staart. Deze continue blootstelling aan technologie betekent een schok voor onze ogen, waarbij 65% klachten heeft van digitale oogvermoeidheid zoals droge, geïrriteerde ogen, wazig zicht, tranende ogen en zelfs hoofdpijn. Digitale oogvermoeidheid is het fysieke ongemak dat ontstaat na langdurige blootstelling aan een digitaal scherm zoals Laptops, Tablets, Smartphones, Monitoren en E-readers. Het is niet ongebruikelijk dat na 2 uur scherm gebruik de symptomen al duidelijk merkbaar worden. Er zijn tegenwoordig hulpmiddelen die de ongemakken van digitale oogvermoeidheid verminderen, BlueShields is hier een voorbeeld van.  

Wat kan ik doen om Digitale oogvermoeidheid te voorkomen?   Net zoals mensen voor verschillende gelegenheden verschillende schoenen dragen, is er ook een behoefte om voor verschillende momenten verschillende brillen/lenzen te dragen. De wereld is ongelooflijk snel veranderd in de laatste 10 jaar. Gedurende deze periode zijn we steeds meer gebruik gaan maken van schermen, zoals Ipads, Smartphones en PC/Laptop gebruik. Voor deze veranderde omstandigheden heeft de optische industrie lenzen ontwikkeld die ogen beschermen tegen het schadelijke blauwe licht hiervan. Computerbrillen zijn speciaal ontwikkeld om optimaal zicht te hebben bij beeldschermgebruik. Dergelijke brillen zijn zowel met als zonder prescriptie beschikbaar. Dergelijke brillen kunnen verschillende filters hebben, en materialen gebruiken die beter bij die betreffende situatie past. Bron: http://www.thevisioncouncil.org/content/digital-eye-strain

Heeft u slaap problemen? Met name door het nachtelijke gebruik van beeldschermen stelt u zichzelf extra bloot aan (blauw) licht. Melatonine is een hormoon dat door de pijnappelklier in de hersenen wordt gemaakt. De afgifte komt ‘s avonds op gang. Onder invloed van licht wordt de melatonine afgifte weer minder. Men denkt dat melatonine iets met het bioritme van de mens heeft te maken. Door LCD scherm gebruik maakt het lichaam geen Melatonine aan en blijf je dus wakker. Dit verklaart inslaapproblemen van veel mensen na tablet/smartphone gebruik voor het slapen gaan.

Wat is HEV licht? HEV betekent High Energy Visible Light ofwel zichtbaar licht met een hoog energie gehalte. Dit is het blauwe/violet licht tussen de 400 en 500 Nm in het zichtbare spectrum (zie afbeelding). Wellicht leest u wel eens over de schadelijkheid van UV-400. Dit is net niet (meer) zichtbaar terwijl het licht dat ernaast licht in het spectrum wel zichtbaar is. Hoewel de schadelijkheid afneemt, is Violet/Blauw licht ook nog schadelijk voor de ogen.

 

Betalen

Alle betalingen via Lezen123 vinden beveiligd plaats via de internetbetaaldienst MultiSafePay, MultiSafePay is een van de grootste Internet betaaldiensten, Geaccrediteerd bij de Nederlandse Bank en biedt een scala aan betaalmiddelen waaronder IDeal, Creditcard, Paypal, Afterpay en vele andere.

Verzenden

Al onze producten worden met track & trace via PostNL verstuurd, ook uw brievenbuspost!

Bij het afrekenen kunt u bij de basis blijven, of uitgestelde levering en/of beschikbare tijden selecteren (eventueel met bijbetaling).

Mocht u hierover vragen hebben, dan horen we het graag.

Tips

Voorkom digitale
oogvermoeidheid

Lees hier hoe
Tips

Gezond eten halveert
risico op oogziekte

Lees verder

Als een leesbril onvermijdelijk wordt, mag dat een leuke zijn. Het is mooi meegenomen als de keuze groot is en ze niet al te veel kosten.

Gratis verzending

Gratis verzendingVanaf 25 euro (NL, BE en DE)

Snel geleverd

Snel geleverdOp werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verstuurd