×
Zoeken in Lezen123

Handige tips voor het schoonmaken van jouw leesbril

Een vieze leesbril? Schoonmaken doe je zo!

Het is belangrijk om je leesbril regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat je altijd helder kunt zien én lezen. Maar hoe maak je een leesbril eigenlijk schoon? Hierbij wat praktische tips voor het schoonmaken van jouw leesbril.

Schoonmaak tip 1

Allereerst heb je wat milde zeep en water nodig. Neem bijvoorbeeld een druppeltje afwasmiddel en meng dit met wat lauwwarm water. Maak vervolgens de glazen van je leesbril voorzichtig schoon met een zacht microfiberdoekje. Maak hierbij cirkelvormige bewegingen en let erop dat je niet te hard drukt. Spoel daarna je bril af onder de kraan en droog het af met het microfiberdoekje.

Geen microfiber doekje in huis? Een theedoek of hydrofiele doek nemen beide ook goed vocht op en zijn daarom ook geschikt voor het reinigen van uw favoriete bril. Echter kunnen deze iets meer pluis/stof achterlaten.

Schoonmaak tip 2

Een andere optie is het kopen van speciale brilspray, dit is met name onderweg of op reis erg handig. Wij hebben een brilspray die ook nog eens een anti condens toevoeging heeft zodat je bril niet beslaat. Bestel hem via deze link: Brilspray reiniging set Anti condens - Lezen123

"Bekijk het leven door een schone bril"

lezen123.nl

De volgende punten raden wij af

Papier kan krassen op glas veroorzaken. Gebruik daarom nooit papieren tissues, papieren zakdoekjes, keukenrol of wc papier om je bril te poetsen. Je zal het niet direct zien, maar naar verloop van tijd zullen je glazen hierdoor doffer worden. Ook schuursponsjes of andere ruwe doeken zijn niet geschikt voor het schoonmaken van je leesbril.

Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals spiritus of ammonia, want dit kan de coating op de glazen beschadigen. Ook citroen houdende producten raden wij af. Het zuur van citroen kan er ook voor zorgen dat de coating beschadigd raakt.

Conclusie

Dus als je leesbril weer vies is geworden, volg dan deze simpele stappen om hem weer helder en schoon te maken. Zo kun je weer volop genieten van een goed boek, tijdschrift of krant zonder dat je last hebt van vieze of beslagen glazen.

Vrijwel alle leesbrillen op lezen123.nl worden geleverd met een microfiber opbergzakje. Dit is eigenlijk een zakje gemaakt van poetsdoek zodat je bril ook erin zichzelf poetst. Ook kun je een los microfiber opbergzakje bij ons bestellen via deze link zwarte pouch - Lezen123

Meer ervaringen van leeftijdsgenoten lezen? Dan raden wij dit artikel van omroep Max aan.

Als een leesbril onvermijdelijk wordt, mag dat een leuke zijn. Het is mooi meegenomen als de keuze groot is en ze niet al te veel kosten.

Gratis verzending

Gratis verzendingVanaf 25 euro (NL, BE en DE)

Snel geleverd

Snel geleverdOp werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verstuurd