×
Zoeken in Lezen123

Het thema van Wereld Zichtdag 2023 is: Love your eyes at work

Wereld zichtdag

Zoals elk jaar is de tweede donderdag van oktober Wereld Zichtdag, gesponsord
door de Wereldgezondheidsorganisatie en het Internationaal Agentschap voor de
Preventie van Blindheid - IAPB, samen met de World Blind Union en ondersteund
door bijna 200 organisaties wereldwijd.

Het initiatief voor wereld zichtdag, dat voor het eerst werd opgericht in 1998, dankzij een samenwerking tussen de Lions Club International Foundation (LCIF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), leverde vorig jaar uitstekende resultaten op: meer dan 6 miljoen mensen lieten een oogtest doen!

Je ogen zijn belangrijk

De campagne #loveyoureyes, die ook voor 2023 wordt bevestigd, is bedoeld om mensen aan te moedigen goed voor hun ooggezondheid te zorgen, en om het bewustzijn te vergroten van meer dan een miljard mensen in de wereld die hun gezichtsvermogen zijn kwijtgeraakt terwijl dit voorkomen had kunnen worden en die dat niet doen toegang hebben tot oogheelkundige diensten.

De focus van de campagne van 2023

De campagne van dit jaar richt zich op de werkplek en moedigt werkgevers aan om het gezichtsvermogen van hun werknemers te laten controleren, oogzorginitiatieven tot een standaardpraktijk te maken en visuele gewoonten te bevorderen die het welzijn, de veiligheid en de productiviteit van miljoenen werknemers zullen verbeteren.

Een bericht van Peter
Holland, CEO van de IAPB:

"World Sight Day is een ongelooflijk belangrijke datum geworden op de internationale kalender en laat zien dat wanneer mensen samenwerken, ze buitengewone resultaten kunnen bereiken. Dit jaar hebben we onze focus verlegd naar de werkplek. De prioriteit van de oogzorg van medewerkers mag niet ondergewaardeerd omdat goed zicht mensen in staat stelt beter en veiliger te werken en hun werk uit te voeren en te behouden.
Ik dring er bij alle werkplekken op aan om hun werknemers toegang te garanderen tot een oogtest in oktober."

Tags: #worldsightday #loveyoureyes

Bron: https://www.mido.com/en/wmido/single/The-theme-of-World-Sight-Day-is-Love-your-eyes-at-work/39615

 

Terug naar de homepage

Als een leesbril onvermijdelijk wordt, mag dat een leuke zijn. Het is mooi meegenomen als de keuze groot is en ze niet al te veel kosten.

Gratis verzending

Gratis verzendingVanaf 25 euro (NL, BE en DE)

Snel geleverd

Snel geleverdOp werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verstuurd