×
Zoeken in Lezen123

Tijd voor een computerbril?

Tijd voor een computerbril?

Betere bescherming, kijk prettig achter uw beeldscherm

Niet meer weg te denken uit ons leven: beeldschermen, in alle soorten en maten. Een speciale computerbril zorgt dat je beter ziet en beschermt je ogen.

Wanneer aan de computerbril?

Een computerbril, ook wel beeldschermbril of multimediabril genaamd, is afgesteld op de werkafstand van je stoel tot het beeldscherm. Meestal is dit tussen de 60 en 80 centimeter, de afstand tussen dichtbij en veraf zien. Een gewone leesbril is niet aan te raden omdat deze is aangemeten op een afstand van 35 tot 40 centimeter dus is er nu een Blueshields computerbril voor achter het beeldscherm. Om scherp te zien, buig je je hoofd iets naar voren en spannen je nekspieren zich aan. Geen comfortabele en ontspannen houding, die dan ook tot spanningsklachten kan leiden. Niet voor niets zijn werkgevers inmiddels vanuit de Arbowet verplicht om hun werknemers een computerbril ter beschikking te stellen.

Hoe zit het met je toetsenbord?

De computerbril is niet alleen ingesteld op de specifieke afstand tot het beeldscherm, maar heeft ook multifocale glazen om gemakkelijk te switchen van beeldscherm naar toetsenbord. Door het bovengedeelte van de bril zie je scherp op een afstand van 60 tot 80 centimeter, de afstand tot het beeldscherm; het onderste gedeelte is voor dichterbij, om op een afstand van 35 tot 40 centimeter het toetsenbord of documenten op je bureau ongehinderd te kunnen zien en lezen.

De afstand tot het beeldscherm kan uiteraard per persoon verschillen. Daarom is het belangrijk dat u zich eerst laat adviseren, wellicht is er iets anders aan de hand. Laat uw ogen opmeten door een deskundige, zoals een gediplomeerde opticien of optometrist. Bij het aanmeten zal hij of zij doorvragen en in kaart brengen wat je specifieke (werk)situatie is. Op welke afstand staat het beeldscherm precies? Hoe hoog staat de computer, laptop of iPad? Hoe lang zit je er dagelijks achter? Op basis van al deze gegevens kunt u de glazen op maat laten slijpen. En als uw ogen een standaard leesafwijking hebben, kunnen onze multifocale brillen voldoen. Mocht het niet prettig zijn kunt u altijd retoureneren.

De voordelen van een computerbril

  • Je ziet scherper achter je computer
  • Een meer ontspannen houding
  • Minder snel last van vermoeide of van tranende ogen

Beschermt een computerbril tegen blauw licht?

Beeldschermen, bevatten zogenaamd blauw licht. Dit licht zorgt er voor dat de hersens geactiveerd blijven. Zit je ’s avonds veel achter een beeldscherm, dan kan je nachtrust er onder lijden. Een Blueshields computerbril voor achter het beeldscherm reduceert deze verstoring in dag-nachtritme. De speciale glazen in de BlueShields bril filteren het blauwe licht. Er zijn BlueShields brillen met en zonder sterkte. Ook heel geschikt voor gamers. Alle computerbrillen op lezen123 bevatten een BlueShields lens. Bekijke ze nu via https://www.lezen123.nl/?s=computerbril .

Overigens zijn op veel nieuwe modellen van mobiele telefoons, laptops en computers inmiddels de beeldschermen aangepast, zodat het blauwe licht tot een minimum wordt beperkt.

Bron: https://www.samengezond.nl  met dank aan oogarts F. Scheps-Pasman, 

Computerbril

Als een leesbril onvermijdelijk wordt, mag dat een leuke zijn. Het is mooi meegenomen als de keuze groot is en ze niet al te veel kosten.

Gratis verzending

Gratis verzendingVanaf 25 euro (NL, BE en DE)

Snel geleverd

Snel geleverdOp werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verstuurd