×
Zoeken in Lezen123

Blueshields The Grid TFD313

Blueshields The Grid TFD313

14,95

Deze rechthoekige BlueShields bril 'The Grid' heeft zijn naam te danken aan het moderne en stoere profiel op het montuur. Deze rubberized finish is uniek! 
Uitgevoerd met tortoise montuur en bruine poten. 

Wissen

Kenmerken

Dames/Heren: Unisex
Sterkte: 0.00 / 1,00 / 1,50 / 2,00 / 2,50 / 3,00
Vorm: Rechthoekig / Wayfarer
Stijl: Modern 
Materiaal: Kunststof met polycarbonaat lens
Kleur: Mat tortoise montuur met bruine poten en textuur finish
Specificatie: 100% UV bescherming en 30% blauw licht filter.
Merk: Icon Eyewear GreenLine

Geproduceerd volgens Europese Norm BS:EN14139:2010. Wordt geleverd inclusief microfiber opbergzakje, bij elke bestelling ontvangt u een gratis miniflacon brilspray.

Medium  Breedte Montuur 138mm x Lens Hoogte 37mm x lengte 140mm

Digitale oogvermoeidheid is het fysieke ongemak dat ontstaat na langdurige blootstelling aan een digitaal scherm zoals Laptops, Tablets, Smartphones, tv en E-readers. Het is niet ongebruikelijk dat na 2 uur scherm gebruik de symptomen al duidelijk merkbaar worden. Er zijn tegenwoordig hulpmiddelen die de ongemakken van digitale oogvermoeidheid verminderen, BlueShields is hier een voorbeeld van.

Icon Eyewear heeft nu BlueShields brillen. Dit zijn brillen met blauw licht filter. Deze zijn zowel met als zonder sterkte verkrijgbaar. U kunt zelf beoordelen of deze brillen geschikt zijn voor u. Dit hangt af van veel factoren, zoals: de duur van uw schermgebruik, de afstand tot het scherm, de hoeveelheid licht om u heen bij het schermgebruik en vanzelfsprekend of u het scherm goed kunt lezen.

Blootstelling aan blauw licht van LCD schermen veroorzaakt:

 • Vermoeidheid
 • Tranende ogen
 • Hoofdpijn
 • Droge ogen

 En op de lange termijn:

 • Wazig zicht
 • Slaapstoornis
 • Vorming van staar
 • Prikkelbaarheid

 BlueShields, zijn (lees)brillen met een blauw licht filter die schadelijk blauw licht filtert voor uw ogen.

 brillen met een blauw licht filter zijn:

 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Krasweren
 • Vuilafstotend
 • 100% UV bescherming en 30% blauw licht filter.

Wat is Digitale Oogvermoeidheid ?

Gemiddeld gebruikt 9 op de 10 mensen (88%) ruim 2 uur per dag een LCD scherm, waarbij zelfs 1 op de 10 driekwart van de (wakkere) tijd naar een scherm staart. Deze continue blootstelling aan technologie betekent een schok voor onze ogen, waarbij 65% klachten heeft van digitale oogvermoeidheid zoals droge, geïrriteerde ogen, wazig zicht, tranende ogen en zelfs hoofdpijn.

Digitale oogvermoeidheid is het fysieke ongemak dat ontstaat na langdurige blootstelling aan een digitaal scherm zoals Laptops, Tablets, Smartphones, Monitoren en E-readers. Het is niet ongebruikelijk dat na 2 uur scherm gebruik de symptomen al duidelijk merkbaar worden. Er zijn tegenwoordig hulpmiddelen die de ongemakken van digitale oogvermoeidheid verminderen, BlueShields is hier een voorbeeld van.

Wat kan ik doen om Digitale oogvermoeidheid te voorkomen?

Net zoals mensen voor verschillende gelegenheden verschillende schoenen dragen, is er ook een behoefte om voor verschillende momenten verschillende brillen/lenzen te dragen.

De wereld is ongelooflijk snel veranderd in de laatste 10 jaar. Gedurende deze periode zijn we steeds meer gebruik gaan maken van schermen, zoals Ipads, Smartphones en PC/Laptop gebruik. Voor deze veranderde omstandigheden heeft de optische industrie lenzen ontwikkeld die ogen beschermen tegen het schadelijke blauwe licht hiervan.

Computerbrillen zijn speciaal ontwikkeld om optimaal zicht te hebben bij beeldschermgebruik. Dergelijke brillen zijn zowel met als zonder prescriptie beschikbaar. Dergelijke brillen kunnen verschillende filters hebben, en materialen gebruiken die beter bij die betreffende situatie past. Bron: http://www.thevisioncouncil.org/content/digital-eye-strain

Heeft u slaap problemen?

Met name door het nachtelijke gebruik van beeldschermen stelt u zichzelf extra bloot aan (blauw) licht.

Melatonine is een hormoon dat door de pijnappelklier in de hersenen wordt gemaakt. De afgifte komt ‘s avonds op gang. Onder invloed van licht wordt de melatonineafgifte weer minder. Men denkt dat melatonine iets met het bioritme van de mens heeft te maken. Door LCD scherm gebruik maakt het lichaam geen Melatonine aan en blijf je dus wakker. Dit verklaart inslaapproblemen van veel mensen na tablet/smartphonegebruik voor het slapen gaan.

Wat is HEV licht?

HEV betekent High Energy Visible Light ofwel zichtbaar licht met een hoog energie gehalte. Dit is het blauwe/violet licht tussen de 400 en 500 Nm in het zichtbare spectrum (zie afbeelding).

Wellicht leest u wel eens over de schadelijkheid van UV-400. Dit is net niet (meer) zichtbaar terwijl het licht dat ernaast licht in het spectrum wel zichtbaar is. Hoewel de schadelijkheid afneemt, is Violet/Blauw licht ook nog schadelijk voor de ogen.

 

 

Omschrijving

Deze rechthoekige BlueShields bril 'The Grid' heeft zijn naam te danken aan het moderne en stoere profiel op het montuur. Deze rubberized finish is uniek! 
Uitgevoerd met tortoise montuur en bruine poten. 

Betalen

Alle betalingen via Lezen123 vinden beveiligd plaats via de internetbetaaldienst MultiSafePay, MultiSafePay is een van de grootste Internet betaaldiensten, Geaccrediteerd bij de Nederlandse Bank en biedt een scala aan betaalmiddelen waaronder Ideal, creditcard, Paypal en vele andere.

Verzenden

Bij elke bestelling voegen wij kosteloos een miniflacon brilspray voor u bij.

Al onze producten worden met track & trace via PostNL verstuurd, ook uw brievenbuspost!

Bij het afrekenen kunt u bij de basis blijven, of uitgestelde levering en/of beschikbare tijden selecteren (eventueel met bijbetaling).

Mocht u hierover vragen hebben, dan horen we het graag.

Tips

Voorkom digitale
oogvermoeidheid

Lees hier hoe
Tips

Gezond eten halveert
risico op oogziekte

Lees verder

Als een leesbril onvermijdelijk wordt, mag dat een leuke zijn. Het is mooi meegenomen als de keuze groot is en ze niet al te veel kosten.

Gratis verzending

Gratis verzendingvanaf 25 euro

Snel geleverd

Snel geleverdOp werkdagen voor 16u besteld,
dezelfde dag verstuurd