×
Zoeken in Lezen123

Leesbril sterkte 2

Een leesbril in sterkte +2.00 nodig?

Zoek niet langer, u bent bij lezen123.nl aan het juiste (web)adres! Een leesbril met sterkte 2 is een medium leesbril die vaak wordt gebruikt door mensen die al enige tijd een leesbril gebruiken. Met sterkte +2.00 kun je eigenlijk al niet meer lezen zonder bril, en is het echt je leeshulp die overal mee naartoe moet. De leeftijd waarop mensen een sterkte 2 leesbril nodig hebben is ongeveer vanaf 55 jaar.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een leesbril +2.00?

Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten wanneer je overweegt een leesbril met een sterkte van +2.00 te kopen;

Oogmeting

Hoewel +2.00 een vrij standaard sterkte is voor de gevorderde leesbril dragers, is het nog steeds belangrijk om een oogmeting te laten doen door een optometrist of oogarts. Dit zal helpen om je exacte leesbril sterkte te bepalen en eventuele andere oogproblemen uit te sluiten. Het kan namelijk zijn dat beide ogen niet dezelfde afwijking hebben. Dan is een standaard leesbril vaak niet aan te raden.

Stijl en comfort

Naast de sterkte is het ook belangrijk om rekening te houden met de stijl en het comfort van de leesbril. Kies een montuur dat je leuk vindt en dat goed bij je gezicht past qua vorm en kleur. Comfortabele (verende) pootjes en wel of geen neuspads zijn ook belangrijk, vooral als je van plan bent de bril langdurig te dragen. Test wat jij fijn vind om te gebruiken.

Waarvoor ga je hem gebruiken?

Als je naast lezen nog andere activiteiten hebt waarvoor je de bril wilt gebruiken, zoals computerwerk of handwerken, kan het handig zijn om multifocale leesbrillen te overwegen. Deze brillen hebben verschillende sterktes in hetzelfde glas, zodat je zowel dichtbij als veraf kunt zien zonder van bril te hoeven wisselen. Ook bestaan er leesbrillen met blauw licht filter. in het glas, die je ogen beschermen en meer rust geven bij het lezen op beeldschermen.

Onderhoud en bescherming

Zorg ervoor dat je je leesbril goed onderhoudt en beschermt. Reinig de lenzen regelmatig om vlekken en vuil te verwijderen, en bewaar de bril in een beschermhoes wanneer je hem niet gebruikt om krassen te voorkomen. Hier vind je diverse leesbril accessoires.

Het is altijd een goed idee om advies in te winnen bij een professioneel opticien, vooral als je voor het eerst een leesbril aanschaft. Mocht je zelf je leessterkte willen testen, kun je gebruik maken van onze leeswijzer.