×
Zoeken in Lezen123

Leesbril sterkte 1

Een leesbril in sterkte 1 nodig?

Zoek niet langer, u bent bij lezen123.nl aan het juiste (web)adres! Een leesbril met een sterkte 1 is een vrij lichte leesbril die vaak wordt gebruikt door mensen die beginnende problemen hebben met het scherpstellen op nabije objecten, zoals bij het lezen van boeken of het bekijken van kleine tekst op smartphones of computerschermen. Veel mensen krijgen rond hun 45e levensjaar moeite met het lezen en kopen dan een eerste leesbril.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een leesbril +1.00?

Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten wanneer je overweegt een leesbril met een diopter van +1.00 te kopen, of je nu dat specifieke model bij lezen123.nl wilt kopen of elders:

Oogmeting

Hoewel +1.00 een vrij standaard sterkte is voor beginnende leesbril dragers, is het nog steeds belangrijk om een oogmeting te laten doen door een optometrist of oogarts. Dit zal helpen om je exacte leesbril sterkte te bepalen en eventuele andere oogproblemen uit te sluiten. Het kan namelijk zijn dat beide ogen niet dezelfde afwijking hebben. Dan is een standaard leesbril vaak niet aan te raden.

Stijl en comfort

Naast de sterkte is het ook belangrijk om rekening te houden met de stijl en het comfort van de leesbril. Kies een montuur dat je leuk vindt en dat goed bij je gezicht past qua vorm en kleur. Comfortabele pootjes en wel of geen neuspads zijn ook belangrijk, vooral als je van plan bent de bril langdurig te dragen. Mensen die hun leesbril na gebruik graag op hun hoofd dragen, houden bijvoorbeeld niet van neusvleugels.

Waarvoor ga je hem gebruiken?

Als je naast lezen nog andere activiteiten hebt waarvoor je de bril wilt gebruiken, zoals computerwerk of handwerken, kan het handig zijn om multifocale leesbrillen te overwegen. Deze brillen hebben verschillende sterktes in hetzelfde glas, zodat je zowel dichtbij als veraf kunt zien zonder van bril te hoeven wisselen. Ook bestaan er leesbrillen met blauw licht filter. in het glas, die je ogen beschermen en meer rust geven bij het lezen op beeldschermen.

Onderhoud en bescherming

Zorg ervoor dat je je leesbril goed onderhoudt en beschermt. Reinig de lenzen regelmatig om vlekken en vuil te verwijderen, en bewaar de bril in een beschermhoes wanneer je hem niet gebruikt om krassen te voorkomen. Hier vind je diverse leesbril accessoires.

Het is altijd een goed idee om advies in te winnen bij een professioneel opticien, vooral als je voor het eerst een leesbril aanschaft.